Algerijnse man gearresteerd voor stelen van 60,000 baht van Zuid-Koreaanse toerist

Naklua-

Mouloud Sadat, 53, werd vrijdagavond gearresteerd terwijl hij over de weg liep in Naklua voor diefstal en beschuldigd van het stelen van geld en waardevolle spullen van een Zuid-Koreaanse toerist in een nabijgelegen restaurant.

Lee Seung-Chul, 44, was aan het dineren in het restaurant en liet zijn Prada-tas met ongeveer 60,000 baht contant geld en waardevolle spullen achter op zijn stoel. Toen hij naar het toilet ging (vergelijkbaar met de recente zaak van een Australische staatsburger die dezelfde dag voor hetzelfde werd gearresteerd) pakte meneer Sadat de tas en vertrok. Meneer Sadat had net een kleine maaltijd in de buurt op en vluchtte snel het restaurant uit.

Toen meneer Seung-Chul terugkwam van het toilet belde hij meteen de politie die binnen een paar minuten reageerde. De politie onder leiding van kapitein Apichai Krobphet, de politiechef van Pattaya onderzocht de camerabeelden van het restaurant en kreeg snel een visuele identificatie van de verdachte. Tot hun vreugde en geluk toen ze van het restaurant naar het politiebureau reden om te proberen het slachtoffer op te sporen, zagen ze hem met de tas over de weg lopen.

De heer Sadat heeft de diefstal toegegeven, maar beweert dat het de eerste keer was dat hij ooit zoiets deed en dat hij niet helder nadacht. Hij wordt vastgehouden op het politiebureau van Pattaya.

Moraal van het verhaal: laat je koffers niet onbeheerd achter op vakantie.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/