Dag één van Songkran: 39 doden, 461 gewonden

Scène van het ongeval.

Pattaya-

In totaal zijn er op woensdag, de eerste dag van de zogenaamde zeven gevaarlijke dagen van Songkran, 477 verkeersongevallen gemeld, waarbij 39 mensen omkwamen en 461 anderen gewond raakten, zo maakte het Verkeersveiligheidscentrum bekend.

Minister van Toerisme en Sport Weerasak Kowsurat vertelde de media in het centrum dat naar schatting 40 procent van de ongevallen werd veroorzaakt door rijden onder invloed. Hij zei dat ongeveer 82 procent motorfietsen betrokken waren met lange, rechte hoofdwegen die meer kans hadden op ongevallen. De meeste ongevallen gebeurden van 4 uur tot 8 uur, voegde de minister eraan toe.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/