Drie motorbommen verwonden 12 mensen in Zuid-Thailand

Thaise soldaten en leden van een politie-explosievendienst in burger inspecteren het wrak van een motorfiets op een plaats van explosie in Sungai Kolok, in de provincie Narathiwat, op 9 april 2018. Meerdere bomaanslagen op motorfietsen op 9 april in de onrustige zuidelijke provincie Narathiwat in Thailand hebben naar verluidt meer dan een dozijn mensen gewond. / AFP FOTO / Madaree TOHLALA

BANGKOK (AP) – Drie bommen waarbij 12 mensen gewond raakten in een stad aan de grens van Thailand met Maleisië, zijn waarschijnlijk geplaatst door opstandelingen, zei de politie gisteren.

De politie Lt Traipop Donprailao zei dat de bommen, verbonden met timers en verborgen in geparkeerde motorfietsen, maandag ontploften in de buurt van een klein restaurant, een karaokebar en een hotel in Sungai Kolok in de provincie Narathiwat.

Vier van de gewonden bij de aanval lagen gisteren nog in het ziekenhuis, zei een van zijn collega's, politiechef Ratt Chanthachalee. Alle twaalf gewonden waren Thaise staatsburgers, geen enkele waren toeristen.

Een opstand op laag niveau, uitgevoerd door schimmige separatisten in de drie meest zuidelijke provincies van Thailand, Narathiwat, Yala en Pattani, heeft sinds 7,000 ongeveer 2004 mensen het leven gekost. De drie provincies zijn de enigen die klagen dat ze vaak als tweederangsburgers worden behandeld.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/