Maleisische douane vangt 3.85 miljoen dollar US aan meth aan de grens met Thailand, Maleisië

Douanedirecteur-generaal Datuk Seri Subromaniam Tholasy zei dat de verdachte, een Maleisische man van 47 jaar, werd aangehouden toen hij uit Thailand aan het rijden was bij de grensbewakingspost om ongeveer 9.30 uur.

“Douanebeambten vermoedden dat er iets niet klopte en vroegen de chauffeur om de kofferbak te openen.

"Officieren voerden een grondige inspectie uit en vonden daar een geheim compartiment", vertelde hij woensdag (11 april) op een persconferentie op het Immigration, Customs and Quarantine (ICQS)-complex.

In het compartiment vonden agenten 70 pakjes drugs met een totaal gewicht van 70 kg.

“We denken dat de drugs methamfetamine zijn en in Thailand zijn vervaardigd voor de Maleisische markt.

"De verdachte is voor 14 dagen in voorlopige hechtenis genomen in afwachting van het onderzoek op grond van sectie 39B van de Dangerous Drugs Act, die bij veroordeling de doodstraf oplegt", zei Subromaniam.

Hij voegde eraan toe dat dit de grootste drugsvangst voor de douane in Kedah dit jaar was.

Subromaniam zei dat de Douane in de zaak met de politie zou samenwerken en dat de verdachte ook zal worden aangeklaagd op grond van de Douanewet en id die nodig is, de Wet ter bestrijding van het witwassen van geld, de financiering van terrorisme en de opbrengsten van illegale activiteiten.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/