Drugsheer met één been op de "vlucht" in Thailand?

Een Britse drugsbaron die op de vlucht is voor de politie in het VK, zou zich in Thailand schuilhouden.

Richard Wakeling, 51, uit Brentwood in Essex, werd maandag veroordeeld en gevangen gezet in zijn afwezigheid na een poging om een ​​grote hoeveelheid amfetaminen te importeren.

Wakeling vluchtte naar Belfast voor een proces van 12 weken, waar hij naast drie andere mannen zou staan ​​bij het Chelmsford Crown Court.

De politie zegt dat Wakeling, die één been heeft, familiebanden heeft met Thailand en zich in het land zou kunnen verschuilen.

We vermoeden sterk dat Wakeling naar het buitenland is gevlucht, mogelijk naar Thailand, waar hij sterke familiebanden heeft, zei een woordvoerder van het Britse National Crime Agency.

Maar het is waarschijnlijk dat er hier in het VK mensen zijn die aanwijzingen hebben over zijn bewegingen nadat hij op 6 januari in Belfast aankwam, en ik zou iedereen met informatie willen oproepen zich te melden. Hij heeft een beenprothese en heeft regelmatig medische behandeling nodig.

De NCA heeft een internationaal bereik en hij moet weten dat afstand geen belemmering is om hem te vinden.

We zijn vastbesloten dat hij zal worden teruggestuurd naar het VK om zijn straf uit te zitten.

'Tot we hem vinden, zal hij elke dag over zijn schouder kijken.'

Tijdens zijn afwezigheid op maandag werd Wakeling tot 11 jaar gevangenisstraf veroordeeld bij Chelmsford Crown Court voor het brein achter de invoer van vloeibare amfetaminen, waarvan de straatwaarde in april 8 werd geschat op £ 2016 miljoen.

Drie andere mannen, waaronder vrachtwagenchauffeurs Lesley Muffett, 59, Stuart Davidson, 65 en Darren Keane, 34, werden ook schuldig bevonden aan samenzwering om drugs te importeren.

Keane en Davidson werden respectievelijk tot negen en acht jaar veroordeeld, terwijl Muffet tot zes jaar werd veroordeeld. De politie zei dat Davidson en Muffet, beide vrachtwagenchauffeurs, de drugs vanuit Europa hadden vervoerd. Maar de hele operatie werd opgezet door Wakeling die contact had met drugsleveranciers in België en Nederland.

Als je een eenbenige man ziet wegspringen van de politie in Pattaya, dan is dat misschien jouw man.

Inschrijven
BRONThe Nation
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/