Tips en trucs voor een verstandige Songkran in Pattaya van The Pattaya News

Pattaya-

Terwijl het hoofd van de politie en het stadhuis de boodschap overbrengen dat ze dit jaar een verstandige Songkran willen hebben tijdens vergaderingen in het stadhuis deze week, hebben wij hier bij The Pattaya News besloten een lijst met tips en trucs samen te stellen voor degenen die komen of verblijf hier voor het waterfestival. Dit is niet gericht op degenen die het land ontvluchten of zich de hele week binnen verstoppen, noch is het een discussie of je wel of niet van het festival geniet.

Daar gaan we:

-Songkran loopt van 12 t/m 19 april in Pattaya. Verwacht dat het watergooien op de 12e begint in de primaire speelgebieden van Soi 6, Soi 7, Soi 8 en LK Metro. Naarmate de dagen verstrijken, zal meer en meer van de stad betrokken raken en wordt het waterspel steeds furieuzer. Het waterspel vindt meestal plaats van ongeveer 1 uur tot ongeveer 7 uur. In de afgelopen jaren heeft de politie uitstekend werk verricht door het water 's nachts te stoppen en we gingen vorig jaar elke avond uit en zagen bijna geen waterspelletjes. De grote uitzondering is de 18e en 19e. Op de 18e is er de hele nacht waterspel en is de grote avond voor Walking Street waarin de straat de hele nacht speelt. Als je er zin in hebt, kan het een van de leukste avonden van het jaar zijn. Zo niet, blijf dan thuis. De 19e, zelfs voor de mensen die Songkran haten, wordt meestal beschouwd als een van de meest geweldige feesten ter wereld, aangezien alle wegen zijn afgesloten, tientallen concerten en feesten worden opgezet op het strand en 100,000 mensen samenkomen naar de stad op de achterkant van pick-up trucks en te voet voor de rauwe finale van het festival.

- Dat gezegd hebbende, wees niet verbaasd als u ook in andere gebieden met water wordt overgoten.

-Ga BEREID naar buiten, zeker als je naar een van de grote watergebieden gaat. Draag geen paspoort, portemonnee of een niet-waterdichte telefoon. We hebben heel veel telefoons zien vernielen tijdens het waterfestival. De zakjes die worden verkocht zijn redelijk maar verre van perfect en met het waterniveau dat op je wordt gegoten in de waterzones, zullen je spullen niet volledig worden beschermd tegen overgieten. De beste tip is om een ​​paar kleine ritssluitingszakjes te kopen, daar genoeg geld in te doen om je dag mee door te komen en in een waterdicht zakje te doen, samen met een kopie van je paspoort/ID.

-Veel bars hebben gratis plastic hoezen voor uw drankjes, maar niet allemaal. Let op de bovenkant van je drankje, want al het rondvliegende water zal waarschijnlijk ook in je drankje terechtkomen.

-Draag geen poncho. Je ziet er daardoor uit als een idioot en een groter doelwit. Een loszittende tanktop voor mannen (ga niet shirtless, het is respectloos in de Thaise cultuur) en boardshorts of een mesh-shirt werken prima.

-Als u meerdere dagen uitgaat, let dan op uw voeten. Schuren als gevolg van constant natte en pijnlijke loopgraafvoet is gebruikelijk voor mensen die hier meerdere dagen zijn. Om dit te voorkomen is het belangrijk om regelmatig lotion te gebruiken en ze af en toe uit het water te houden.

-Veel mensen krijgen oor- en ooginfecties tijdens Songkran. Het is aan jou of je oordopjes wilt dragen. Over het algemeen doen we dat niet, maar zorgen we ervoor dat we onze oren regelmatig schoonmaken tijdens het festival om water, klei, enz.

-VERLIES UW TEMPER OF KOEL NIET ALS U IN GEEN ENKELE OMSTANDIGHEID DOOR WATER WORDT GETROFFEN. Dit is de belangrijkste tip. Als je 's middags uitgaat, verwacht dan gewoon dat je nat wordt. Als je een volle emmer water tegen je hoofd krijgt, lach, zeg dan een gelukkig nieuwjaar en blijf lopen. Of, als je je eigen wapen hebt, vecht op een speelse manier terug. Je geduld verliezen en van streek raken ZAL je het grootste doelwit op straat maken en heeft meer dan een behoorlijk deel van de gevechten veroorzaakt. Het is onmogelijk en eerlijk gezegd idioot om de grote waterzones zoals Soi 7 in te gaan en te verwachten dat je droog kunt blijven. Er is geen opt-out voor Songkran in Pattaya, als je onderweg bent, word je nat.

-Breng en draag wat waterbestendige zonnebrandcrème van hoge kwaliteit. Songkran is een van de heetste tijden van het jaar en omdat het water in veel gebieden ijskoud is, is het gemakkelijk om je lichaam voor de gek te houden dat je niet verbrandt door de zon. Jij bent. We hebben veel pijnlijke zonnebrand gezien tijdens Songkran, vooral op de 19e, omdat mensen niet naar deze tip hebben geluisterd.

-Als u gezondheidsproblemen heeft en mogelijk in shock raakt, blijf dan binnen of uit de buurt, vooral voor ouderen. Zoals gezegd is het water in veel gebieden IJSkoud en sommige mensen kunnen het gewoon niet aan.

-Zoals geadviseerd door de Thaise overheid en lokale autoriteiten, draag geen zwemkleding of bikini's voor vrouwen. Een songkran bloemenshirt, t-shirt met korte broek of ja, een traditioneel Thais kostuum wordt voorgesteld. Ze worden op dit moment door de hele stad verkocht. Het is geen wedstrijd met natte t-shirts. Het belangrijkste punt is dat er geen vlees wordt blootgelegd, geen flitsen en geen sexy outfits.

-Als je de meer traditionele delen van songkran wilt zien, zal het vaak te zien zijn, meestal 's ochtends met processies van monniken op Beach Road, lichtjes de handen van de ouderen nat makend, een boeddhistische relikwieënparade, traditionele Issan-dansen en meer. We zullen de schema's hiervoor hier bijwerken zodra we het krijgen.

-Veel bedrijven, vooral de overheid en banken, sluiten voor het grootste deel of het hele festival omdat het moeilijk is om rond te reizen en veel Thais terugkeren naar hun thuisstad voor het festival om tijd met familie door te brengen. Houd hier van tevoren rekening mee. Op de 19e zijn de meeste winkels in de stad, met uitzondering van de bars en de verkopers op Beach Road, gesloten. 7-11 zal echter open zijn, net als de meeste fastfoodrestaurants. De bezorgdiensten zijn op deze dag echter uitgeschakeld. Verwacht de hele week dat de levertijd zal toenemen. Als je binnen blijft, doe dan je boodschappen van tevoren.

-Draag uw waterbeschermingszakje om uw nek. Stop het NIET in uw zak. De drukte, vooral op de 19e, kan in de duizenden lopen. Zakkenrollen komt helaas vaak voor, vooral als je de buidel in je zak laat en de mensenmassa's betreedt bij concerten, zoals Central Festival.

-Het is ONMOGELIJK om de 19e de stad in of uit te gaan na ongeveer 10 uur tot ongeveer 10 uur. Vanwege zoveel mensen op de weg zal een reis van Soi 6 om te zeggen, Jomtien Beach in een auto of vrachtwagen 4 uur duren. Bijna elke taxidienst zal deze dag de dienst stopzetten. Motortaxi's zullen werken, maar vanwege de hoeveelheid water die wordt gegooid, kan dit gevaarlijk zijn en toch lang duren. Als je op de 19e moet uit- of invliegen kun je het beste een dag eerder naar Bangkok vertrekken of een dag in Bangkok blijven. 

-Veel plezier. Er is een reden waarom de Thais van het festival houden en het kijken naar de duizenden Thais die zo blij, lachend, dansend en ontspannend zijn, is de reden dat we van het festival houden. We begrijpen waarom veel expats een hekel hebben aan het festival en hun gedachten respecteren, maar dit is over het algemeen de tweede drukste week van het jaar voor de stad, na de kerstweek. Let op het drinken, de meeste ruzies en problemen zijn te wijten aan het feit dat mensen te dronken zijn.

-

-

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/