Thailand maakt 22.50 MILJOEN dollar Crystal Meth/Ice buste, een van de grootste in de geschiedenis.

De buste van 700 miljoen baht is een van de grootste in de Thaise geschiedenis

Thailand heeft een van de grootste arrestaties van crystal methamfetamine verricht, waarbij 700 miljoen baht ($ 22.42 miljoen) aan drugs in beslag is genomen, zei de politie dinsdag, nadat de Verenigde Naties waarschuwde dat Zuidoost-Azië werd overspoeld met illegale drugs uit de regio "Gouden Driehoek".

 De politie zei dat 700 kilo van de drug, ook wel ijs genoemd, op 1,543 maart in beslag werd genomen in de zuidelijke provincie Chumpon en bestemd was voor Maleisië.

 De drugs zijn geproduceerd in de regio van de Gouden Driehoek, waar de grenzen van Thailand, Myanmar en Laos samenkomen. Twee Thais en twee Maleisiërs zijn gearresteerd in verband met de arrestatie.

De methamfetaminemarkt is in een alarmerend tempo uitgebreid in Oost- en Zuidoost-Azië. In 2015 meldden experts in verschillende landen in de subregio een toename van het gebruik van zowel kristallijne methamfetamine als methamfetaminetabletten.

Onder amfetaminen vormt methamfetamine de grootste wereldwijde bedreiging voor de gezondheid, aldus een World Drug-rapport van de United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC) uit 2017.

"Deze grote inbeslagnames zijn aanwijzingen dat er een niet-aflatende aanvoer uit de Gouden Driehoek en de Noord-Shan stroomt om de Zuidoost-Aziatische markten te overspoelen en ook Zuidoost-Azië door te voeren naar hoogwaardige markten zoals Australië, Nieuw-Zeeland en mogelijk verder", zegt Jeremy Douglas, de UNODC's. chef in Zuidoost-Azië, vertelde Reuters.

De politie toonde de vangst dinsdag bij een regeringscomplex ten noorden van Bangkok. Andere tentoongestelde drugs waren onder meer voor 890 miljoen baht ($ 28.51 miljoen) aan illegale drugs, waaronder cocaïne, cannabis en ecstasy, die tussen 25 maart en 1 april bij verschillende arrestaties in beslag werden genomen.

De meeste drugs werden buiten Thailand geproduceerd en werden door het land gesmokkeld op weg naar Australië, Noord-Amerika en Europa.

"De prijzen die we hebben aangekondigd zijn de waarden in Thailand", vertelde politieluitenant-generaal Sommai Kongvisaisuk, commandant van het Narcotics Suppression Bureau, aan verslaggevers.

"Zodra de medicijnen Thailand passeren, zullen de prijzen stijgen", zei Sommai, eraan toevoegend dat verstoringen van de toeleveringsketens weinig hebben gedaan om de productie tot stilstand te brengen.

“We hebben het afgelopen jaar veel drugs onderschept … maar de productiecapaciteit blijft onaangetast.”

BRONUSNews
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/