Restauratie in Pattaya Miami Beach-stijl voor de derde keer in tien jaar tijd stopgezet

Pattaya-

Eerder deze maand herstart na een opschorting van 15 maanden, werd het zandopvulproject aan het uiterste noordelijke uiteinde van Pattaya Beach deze week stopgezet toen het Marine Department verordende dat het zand dat was aangevoerd vanuit Koh Rang, een klein eiland ten zuiden van Koh Chang, past niet goed genoeg bij het strand van Pattaya.

Maritiem directeur Eakaraj Kantaro zei dat er niet meer zand van de provincie Trat naar Pattaya zal worden gebracht en dat het hele project opnieuw zal worden teruggestuurd naar adviseurs van de Chulalongkorn University die twee keer eerder het verkeerde zand hebben aanbevolen. Dit proces om het terug te sturen zal naar verwachting het project op dit moment minstens een jaar of langer terugzetten.

Vorige aannemer Kijakarn Ruamka Marine Construction Co. hervatte de werkzaamheden aan het 483 miljoen baht-project - dat ver boven de eerste schatting is gestegen vanwege de vele stops, starts en contracten met nieuwe aannemers - in oktober 2016 na een onderbreking van 13 maanden. Het oorspronkelijke plan om het strand opnieuw te zanden en schoon te maken, loopt nu al bijna tien jaar sinds de eerste pogingen om dit in 2011 te doen.

 

Pattaya was oorspronkelijk van plan om zand van een Rayong-estuarium naar een offshore-schip in Pattaya te brengen en vervolgens kleinere apparatuur te gebruiken om het zand naar de kust te brengen en het strand te vullen en ondersteunende frames en golfbrekers te installeren vanaf de Dusit Curve naar het zuiden.

Bezwaren van provinciale ambtenaren van Rayong hadden tot gevolg dat Pattaya niet genoeg zand uit die bron kon halen, dus koos het een deel van Koh Khram als nieuwe bron. Dat zand bleek echter niet goed genoeg aan te sluiten bij Pattaya's eigen zand en er was een nieuwe bron nodig.

De Koninklijke Thaise Marine heeft ook bezwaar gemaakt tegen het verwijderen van zand van het eiland dat het controleert, de belangrijkste broedplaats in de regio voor bedreigde groene en karetschildpadden.

Plannen voor de wederopbouw van Pattaya Beach begonnen in 2011 toen onderzoekers van Chulalongkorn waarschuwden dat het strand binnen vijf jaar zou verdwijnen als er niets werd gedaan om erosie tegen te gaan. Maar ondanks de dringende waarschuwingen liep de financiering van het project herhaaldelijk vertraging op.
Pattaya heeft sporadisch stop-gap-refill-projecten uitgevoerd die de levensverwachting van het strand slechts een paar jaar verlengden.

In 2014 zei de hoofdadviseur van de afdeling Geologie van Chulalongkorn dat het strand van Pattaya in 1952 96,128 vierkante meter besloeg en gemiddeld 35.6 meter breed was. In 2011 was het strand geslonken tot slechts 3.5 meter. Tegenwoordig is het hooguit vijf meter breed.
Maar zelfs zeven jaar geleden waarschuwden onderzoekers dat een grootschalig strandaanvullingsproject het probleem niet permanent zou oplossen. Erosie heeft ongeveer 10,000 cu weggevoerd. meter zand per jaar. Als dat zo doorgaat, zouden er in het volgende decennium meer worden toegevoegd, zei hij.

Wij hier bij Pattaya News zullen updates geven, maar terwijl de autoriteiten blijven kibbelen over het project, blijft het strand meer en meer eroderen.

Inschrijven
BRONPattaya-post
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/