20 migrerende werknemers Myanmar omgekomen bij afschuwelijke busbrand

Tak Provincie-

 

Twintig migrerende werknemers uit Myanmar kwamen vrijdag om het leven toen hun bus in brand vloog in het noordwesten van Thailand, aldus de politie.

De arbeiders waren op weg naar een fabrieksdistrict in de buurt van Bangkok toen hun gecharterde bus rond 1.30 uur in de provincie Tak in vlammen opging, meldde de Bangkok Post.

De dubbeldekkerbus vervoerde 47 Myanmarese arbeiders, van wie er 27 uit het inferno wisten te ontsnappen, zei kolonel Krissana Pattanacharoen, een politiewoordvoerder.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, zegt hij. Volgens de eerste berichten was de motor van de bus defect geraakt en vatte vlam die zich snel door het voertuig verspreidde.

Volgens de politie was de brand zo hevig dat er experts nodig zijn om de doden te identificeren. Een officier ter plaatse vertelde de krant dat hij geen onderscheid kon maken tussen mannelijke en vrouwelijke lijken.

De autoriteiten waren van plan de bestuurder te interviewen, die de brand overleefde.

Een overlevende, Pa Pa Hlaing, beschreef het ongeval telefonisch aan The Associated Press. Ze zei dat sommige passagiers iets brandends hadden geroken, maar weer gingen slapen omdat ze dachten dat het rook van buiten was.

"Toen we sliepen, begonnen sommige mensen achter in de bus te schreeuwen en 'vuur, vuur' te schreeuwen en toen we wakker werden, vulde de rook de bus al", zei de 19-jarige uit Myanmar. “We konden niets zien of ademen. We probeerden gewoon zo snel mogelijk uit de bus te komen. We haastten ons naar de deur van de bus. Ik weet niet eens meer hoe ik uit die bus ben gekomen. Er waren blauwe plekken over mijn benen terwijl ik gewoon willekeurig rondliep. Toen, drie minuten nadat we uit de bus waren gestapt, slokten de vlammen de bus gewoon op.”

“Al onze kleren waren in de bus verdwenen. Ook de paspoorten van sommige mensen waren verdwenen”, zegt Pa Pa Hlaing, die vrijdagmiddag in een politiebureau in Tak was. Ze zei dat degenen die hun paspoort hadden verloren, zouden worden teruggebracht naar een grensstad in Myanmar om nieuwe documenten te krijgen, terwijl degenen die ze nog hadden, zoals gepland naar Bangkok zouden gaan.

Pa Pa Hlaing, die zei dat de passagiers op weg waren naar hun werk in een fabriek van Tomy (Thailand), een Japanse fabrikant van plastic speelgoed, kreeg te horen dat “we een tijdje niet hoefden te werken en dat we konden blijven. Ze zullen ons betalen voor onze kleding en dingen die we daar nodig hebben.”

De meeste overlevenden hadden lichte verwondingen, maar twee werden in het ziekenhuis opgenomen, zei Moe Aung Khine, die werkt op het kantoor van de arbeidsattaché van de Myanmarese ambassade in Bangkok. Hij zei dat zijn kantoor probeerde de families van de slachtoffers te informeren, begrafenisregelingen te treffen en te onderhandelen over schadevergoeding voor de slachtoffers.

"We proberen de lichamen te identificeren en proberen ook contact op te nemen met het consulaat van Myanmar om de lichamen te identificeren", zei kolonel Krissana. "Het zijn boeddhisten, dus we moeten ze terugsturen naar hun geboorteplaats voor religieuze ceremonies daar."

De arbeiders die vrijdag omkwamen, hadden het langdurige nieuwe registratieproces doorlopen om in het land te werken en hadden legale werkvergunningen en toestemming om in het land te zijn, aldus rapporten.

Dit is het tweede grote ongeval/probleem met dubbeldekkerbussen in de afgelopen week met meerdere doden, beide met een schijnbaar gebrek aan regelmatige veiligheidscontroles en onderhoud van het voertuig.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/