Songkran 2018 voor Pattaya voorbereiding goed op weg, 2 weken weg naar wateroorlogen

Pattaya-

De voorbereiding van Songkran 2018 in Pattaya is in volle gang in Pattaya, aangezien stadsfunctionarissen beginnen met vergaderingen en plannen maken voor de op een na drukste tijd van het jaar voor de stad en de grootste feestdag van het jaar voor Thais. Ondertussen zijn zowel buitenlandse als Thaise toeristen die voor het festival arriveren gebaseerd op gegevens van vluchten en hotelboekingen die volgens de Thaise toerismeautoriteit naar verwachting op het hoogste niveau ooit voor Pattaya zullen zijn. Natuurlijk hebben veel lokale expats al het besluit genomen om de stad en dreigende wateroorlogen te ontvluchten naar watervrije bestemmingen, maar voor de rest is de gecontroleerde chaos van Songkran nog twee weken verwijderd.

Dit jaar is de feestdag landelijk uitgebreid van 13-15 naar 12-16, waardoor de nationale feestdag in totaal vijf dagen is. Pattaya viert, zoals gewoonlijk, feest van de 12e tot de 19e. Dit betekent dat banken, overheidskantoren, immigratiediensten, enz. gedurende deze periode gesloten zullen zijn. Veel bedrijven sluiten de hele periode zodat hun medewerkers met hun gezin kunnen genieten van het Thaise nieuwjaar.

Ambtenaren van de stad, samen met het gezag van de regering en de nationale politiechef hebben de volgende prioriteiten geschetst:

-Verminder rijden onder invloed. Er zullen dagelijks controleposten zijn en er zullen strenge straffen plaatsvinden, waaronder verplichte gevangenisstraffen en het in beslag nemen van voertuigen. Er komt een nultolerantie voor dronken bestuurders.

-Geen betasten/obsceniteit. Er is dit jaar veel aandacht besteed aan niet betasten en strikte waarschuwingen voor hoge boetes en straffen voor degenen die worden betrapt.

-Goede jurk. De regering is erop gericht zowel toeristen als Thaise staatsburgers eraan te herinneren dat bikini's, zwemkleding, enz. afgekeurd worden. De regering stelt voor om het officiële Songkran bloemenshirt en een passende korte broek te dragen.

-Bars zullen de komende week routebeschrijvingen en brieven krijgen met informatie over de do's en don'ts voor het personeel van Songkran. De verwachting is dat ze, net als vorig jaar, geïnformeerd worden, geen bikiniparty's of natte t-shirtparty's etc, want dat is niet in de geest van Songkran. Bovendien wordt verwacht dat ze, net als vorig jaar, er sterk aan herinnerd zullen worden om het waterspel af te ronden als de zon ondergaat.

Hoewel er op nationaal niveau nieuws is geweest over geen waterspel op primaire of secundaire wegen, is het onduidelijk wat dat precies betekent voor Pattaya en op dit moment hebben de autoriteiten officieel geen aankondigingen of beslissingen gedaan of verklaard wat zij precies beschouwen als deze wegen. Aangezien Pattaya een toeristische feeststad is, wordt verwacht dat de populaire waterzones van Soi 6, 7 en 8 op dit moment gewoon doorgaan.

De grootste dag van Songkran is de 19e, Wan Lai, zoals altijd en Beach Road zal volledig worden afgesloten voor het festival, inclusief concerten, shows en heerlijk eten. Hier is een video van hoe die dag eruit ziet:

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/