Update: Ambtenaren nemen en beboeten nu niet-geregistreerde dartborden

Pattaya-

We schreven eerder over functionarissen in Pattaya die dartborden van lokale bedrijven namen en stelden dat alle bedrijven een vergunning nodig hadden, die gratis is, om darts in hun bedrijf te hebben. Als ze deze vergunning, die nu beschikbaar is, niet krijgen, riskeren ze dat hun besturen worden ingenomen en dat ze boetes krijgen. Oorspronkelijk werd aangenomen dat dit alleen een handhaving van Pattaya was, maar we hebben nu verduidelijkt dat het landelijk is.

 

De nationale dartsvereniging van Thailand zei dat pubs en sportbars die de sport willen aanbieden hun uitrusting moeten registreren om te voorkomen dat ze in beslag worden genomen door de lokale autoriteiten.

De waarschuwing kwam naar aanleiding van klachten van eigenaren van etablissementen in Pattaya dat ze het doelwit zijn van ambtenaren die dartvergunningen eisen. De voorzitter van de Thailand Dart Association, Vichai Govindani, zei dat het harde optreden wordt ondersteund door een 83 jaar oude wet die darten, bingo en tal van andere sporten als gokken opsomt.

"Het is altijd illegaal geweest", zei Vichai. “Als je thuis speelt, is dat niet illegaal. Maar als je op een commerciële locatie speelt, wordt het beschouwd als onderdeel van het bedrijfsleven en kan het in verband worden gebracht met gokken. Je hebt er wel een vergunning voor nodig, net als snooker en pool en bingo.”

Online rapporten van de afgelopen maand bevatten gedetailleerde verslagen van lokale functionarissen die pubs overvallen die buitenlanders bedienen in de badplaats Pattaya en om hun vergunningen vragen. Bij eigenaren die geen relevante vergunning kunnen tonen, is beslag gelegd op hun apparatuur.

Vichai zei dat de wet niet wordt gehandhaafd door de politie, maar door gemeenteambtenaren.

Op de vraag waarom de autoriteiten plotseling hard optreden tegen een alomtegenwoordige en schijnbaar goedaardige sport zoals darts, zei Vichai dat het een van die hardhandige acties is die in cycli komen.

"Vroeger was er ook een hardhandig optreden, daarna is het een tijdje verdwenen", zegt Vichai, die al meer dan 30 jaar dartt, in een interview. 'Nu is het terug. Maar het is goed. Het kan in ieder geval mensen interesseren voor de sport.”

Chonburi Gov. Pakarathon Tienchai zei dat hij geen informatie heeft over specifieke invallen, maar hield vol dat ambtenaren wettelijk verplicht zijn om elke daad van potentieel gokken te bestrijden.

"Als ze voor de lol spelen, is dat geen probleem. Maar als het gokken zou kunnen zijn, moeten we actie ondernemen', zei Pakarathon. "Ambtenaren moeten kijken of er gokken in het spel is."

Een wet uit 1935 noemt tientallen sporten en spellen als kansspelen, waaronder darts, bingo, loterij, biljart en mahjong. Wie wedstrijden wil spelen of organiseren, heeft op grond van de vooroorlogse wetgeving toestemming van de staat nodig.

Vichai zei dat zijn vereniging de benodigde vergunningen gratis kan afgeven aan elke vestiging die er een aanvraagt ​​op hun website.

 

BRONKhaoSod Engels
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/