Thailand viert vandaag, 13 maart 2018, Nationale Olifantendag

PATTAYA — Olifanten smulden van fruit en moesten historische veldslagen in het hele land naspelen terwijl het land het nationale dier viert op Thaise Olifantendag.

De evenementen van dinsdag werden door het hele land gehouden. In de provincie Chonburi werden zevenentachtig olifanten naar de tropische botanische tuin van Nong Nooch gebracht, waar ze "verdiensten maakten" aan negen monniken van Wat Samakkhi Banphot.

"Elk jaar houden we een groot evenement om mensen aan te moedigen Thaise olifanten te behouden, en om Thais en buitenlanders liefde en binding met olifanten te geven voordat ze uitsterven", zei Kampol Tansajja, directeur van het park dinsdag.

De dikhuiden zullen door het park worden geparadeerd voordat ze smullen van wat volgens parkmanagers 's werelds grootste fruitbuffet voor olifanten is.

Een kalf genaamd Pang Fa Jaem, 1, dat gewond was geraakt in een jachtval in de provincie Chanthaburi en was opgenomen door het park, werd ook binnengehaald om deel te nemen.

Surin

Regeringsfunctionarissen, mahouts en mystici, onder leiding van de provinciale functionaris Kitimet Rungthanikiat, baden tot het Pa Kam-heiligdom, waar een touw van buffelhuid wordt gekoesterd door lokale mahouts vanwege zijn vermeende mystieke krachten over olifanten.

Negen olifanten namen deel aan een ceremonie waar ze 19 monniken verdienstelijk maakten. Vanaf 10 uur begonnen 50 olifanten en honderden artiesten een optreden ter ere van de vakantie door historische veldslagen na te spelen.

Honderd olifanten van een plaatselijke opvangvoorziening kregen een buffettafel van 200 meter lang, bedekt met watermeloenen, ananas, bananen en jicama.

Thai Elephant Day is een door de staat aangewezen feestdag die op 13 maart valt. Olifanten, het nationale dier, zijn lange tijd nauw verbonden geweest met de Thaise cultuur en geschiedenis, waar volgens de overlevering koningen uit het verleden hen ten strijde trokken.

Abonneren
BRONKhao Sod Engels
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/