Defecte transformator veroorzaakte de brandweer van Pattaya Beer Bar, bars worden al herbouwd in samenwerking met Pattaya City

Pattaya-

  Elektriciteitsautoriteiten in Pattaya hebben gezegd dat de brand die twee bars en 17 motorfietsen verwoestte, werd veroorzaakt door een nieuw geïnstalleerde elektrische transformator die eerder in de ochtend was geïnstalleerd.

De transformator was slechts één dag geplaatst, zei de brandweercommandant van Pattaya en verklaarde ook dat een gemeente de daadwerkelijke transformator zal onderzoeken en andere transformatoren in de stad zal inspecteren om ervoor te zorgen dat dit niet meer gebeurt. Dit is de tweede brand op Walking Street in het afgelopen jaar, waarbij een andere transformator ontploft in een populaire rockbar in Walking Street en het gebouw in de vroege ochtenduren vernietigt.

 

Op de dag na de brand, zondag 11 maart, nam de provinciale elektriciteitschef Chartchai Phumrin samen met de plaatselijke elektriciteitschefs en de politie de schade op. Er wordt geschat dat de schade door de brand ongeveer 10 miljoen baht bedroeg. In een leuke afwisseling van regelmatig met de vinger wijzen, nam de stad de verantwoordelijkheid voor de brand en werkte samen met de verhuurder van het bierbarcomplex om geld in te zamelen voor de wederopbouw van de bedrijven. Door deze snelle actie zijn beide bierbars per vandaag, 13 maart, alweer heropgebouwd en bijna weer open voor zaken. Het is onduidelijk of dit wordt uitgebreid tot de eigenaren van de vernietigde motoren. Medewerkers van de bierbarcomplexen prezen de autoriteiten voor het snelle optreden.

Behalve de winkels en fietsen waren ook andere bewegwijzering en luifels licht beschadigd. Een toerist is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht en een Thai heeft rook ingeademd. Beiden zijn aan het herstellen. Zo'n 50 medewerkers van de elektriciteitsautoriteit van Pattaya werkten samen met kabel- en internetoperatoren aan reparaties aan bedrading. De verwachting was dat er gisteravond een nieuwe transformator zou zijn geplaatst om de stroomvoorziening naar het gebied te herstellen.

Motoren vernietigd
De transformator die ontplofte.

Wij hier bij The Pattaya News hopen dat dit niet weer gebeurt.

 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/