Mangoverkoper daagt stadsambtenaar uit met zwaard, tart arrestatie (video)

Verkoper geeft zich later vrijwillig aan bij de politie.

Pattaya-

 

Mango-verkoper Thanyaban Chomchot, 43, trotseerde zijn arrestatie op dinsdag de 6e toen een stadsambtenaar, de heer Kwanchai Klaisombun, 37, die een openbare inspecteur is voor het stadhuis, hem benaderde op grond van de openbare netheidswet van de stad en voor het verkopen van fruit van de achterkant van zijn vrachtwagen, wat niet legaal is.

Meneer Chomchat trok vervolgens een dertig centimeter lang samoeraizwaard in Japanse stijl en bedreigde meneer Klaisombun, die besloot zich terug te trekken. Meneer Chomchat ging toen verder met het verlaten van de plaats delict met zijn vrouw die achterin de pick-up truck reed.

Het incident werd opgenomen door een voorbijganger en het incident ging viraal op sociale media terwijl politieagenten probeerden de heer Chomchot te identificeren. De heer Klaisombun verklaarde op zijn twitteraccount dat hij geschokt was door het incident en dat het publiek vaak niet begreep hoe gevaarlijk hun baan zou kunnen zijn. Hij verklaarde ook dat hij gewoon zijn werk deed door te proberen de mangoverkoper vast te houden en te arresteren.

Vandaag, donderdag de 8e, heeft de heer Chomchat zich vrijwillig op Soi 9 aangegeven bij de politie van Pattaya, aangezien het incident nu twee miljoen views heeft op Twitter en politieluitenant-kolonel Somphan Suksamran de man had geïdentificeerd en hem had gebeld en hem aangemoedigd. om zich vrijwillig aan te geven tegen de politie die hem arresteerde.

De heer Chomchat verklaarde tegenover de politie dat (ondanks de video en foto's die duidelijk een prijs en te koop bord achter in de pick-up tonen) dat hij niet van plan was de mango's te verkopen en slechts was gestopt om artikelen voor zijn vrouw te kopen bij een 7-11 op weg naar huis. Hij verklaarde dat een persoon hem benaderde en hoewel hij (zijn woorden) de wet niet wilde overtreden, besloot hij hen een mango te verkopen. De inspecteur zag dit en benaderde hem en het incident escaleerde vanaf dit punt.

De heer Chomchat verklaarde dat hij boos werd omdat de partner van de heer Klaisombun zijn weegschaal had meegenomen, die volgens hem voor persoonlijk gebruik was en niet voor verkoop, zonder zijn toestemming, en hij beschouwde dat als diefstal. Hij gaf toen toe dat hij zijn geduld verloor en zwaaide met zijn zwaard.

De politie voerde drie aanklachten tegen hem in: het dragen van een wapen in een openbare ruimte, verzet tegen arrestatie en het overtreden van de Wet op de openbare netheid en openbare orde met betrekking tot het gebruik van een pick-up truck of ander voertuig.
Hij wordt momenteel vastgehouden zonder borgtocht in afwachting van zijn proces.

 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/