Thai Department of Disease Control waarschuwt tegen vapen ... nogmaals

Seminars beginnen in Thailand om te bespreken waarom vapen niet goed voor je is.

Een verzameling e-sigaretten,

Pattaya-

In de afgelopen maanden is het Thaise harde optreden tegen vapen of e-sigaretten voortgezet. We hebben eerder geschreven hoe toeristen routinematig een boete van 20,000 baht en hoger krijgen voor vapen in het openbaar en hoe er openbare aankondigingen en borden zijn bij de paspoortcontrole in Bangkok die toeristen informeren dat vapen niet legaal is in Thailand.

De Thaise regering is begonnen met seminars om te leren waarom ze deze harde houding ten opzichte van vapen innemen om zowel het publiek als toeristen te informeren, aangezien ze zeggen dat ze geven om de gezondheid van hun burgers en bezoekers van Thailand.

In een seminar over de feiten over e-sigaren onthulde plaatsvervangend directeur-generaal van het Department of Disease Control, Dr. Kachornsak Kaewchamras, dat 3.3 procent van de tienerrokers tussen 13 en 15 jaar e-sigaren rookten omdat ze onder de indruk dat e-sigaren veilig waren, blijkt uit een onderzoek in 2015.

Dr. Kachornsak legde uit dat de vloeistof die in e-sigaretten wordt gebruikt nicotine bevat. De damp die ze produceren is verslavend en brengt het risico op longkanker en andere gezondheidsproblemen met zich mee.

Hij onthulde dat de Wereldgezondheidsorganisatie had aangekondigd dat e-sigaren geen hulpmiddel waren om sigaretten te gebruiken, aangezien geen enkele regelgevende instantie hun veiligheid had bevestigd. Het WHO Country Office in Thailand heeft een verklaring uitgegeven waarin wordt gewaarschuwd voor de gevaren van e-sigaren voor rokers en personen in hun directe omgeving, waarbij zwangere vrouwen en kinderen het meest vatbaar zijn voor passief roken.

Dr. Kachornsak suggereerde dat degenen die van plan zijn te stoppen met roken de Thailand National Quit-line om 1600 bellen of tabaksontwenningsklinieken raadplegen in ziekenhuizen die onder toezicht staan ​​van het ministerie van Volksgezondheid in het hele land.

Politiefunctionarissen laten ons weten dat ze een standpunt van geen enkele tolerantie zullen blijven innemen ten aanzien van vapen met toenemende boetes voor degenen die betrapt worden op vapen in het openbaar.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/