Leger herstart handhaving van Baht-bushaltes

Bestuurders die betrapt werden op het stoppen in niet-aangewezen gebieden, werden veroordeeld tot taakstraf.

Pattaya-

Majoor Paijit Charoenpong van de Banglamung-divisie van de National Council for Peace and Order leidde een onaangekondigde controle op pick-up trucks (ook wel Baht-bussen of songtaews genoemd) en taxi's, tourbussen en minibusjes op Beach Road 22 februari.

De bedoeling was om verkeersopstoppingen te helpen verminderen en om bestuurders van het openbaar vervoer te laten weten dat het leger de nieuwe regels en bushaltes die het vorig jaar heeft ingevoerd niet is vergeten, ook al zijn er maanden voorbijgegaan zonder enige handhaving.

Vooral Baht-bussen werden de hele dag betrapt op stoppen in verboden gebieden. Van chauffeurs werd hun rijbewijs in beslag genomen en ze kregen te horen dat ze deze van het leger konden ophalen na het uitvoeren van een niet-gespecificeerd aantal uren gemeenschapsdienst in de plaatselijke Photisampan-tempel. Deze gemeenschapsdienst bestaat uit tuinieren, algemene schoonmaak en het voeden van de monniken.

Het leger verklaarde dat bij recidivisten hun voertuigen voor een week of langer in beslag zullen worden genomen en dat hun rijbewijs wordt ingetrokken.

Deze controles zullen naar verwachting in de nabije toekomst worden voortgezet in de omgeving van Pattaya.

BRONSophon Kabel-TV
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/