Russische toerist verdrinkt op Pattaya Beach

Pattaya-

Om 10:40 uur op dinsdag 20 februari 2018, verdronk een Russische toerist wiens naam niet is vrijgegeven, 50 jaar oud, tijdens een duik in Pattaya Beach. Hij was op bezoek in Pattaya met zijn vrouw, die getuige moest zijn van de gruwel van het zien verdrinken van haar man voor haar ogen.

De toerist was aan het zwemmen in een aangewezen zwemzone aan het uiteinde toen hij in de problemen leek te komen. Een barmhartige Samaritaan zwom naar buiten en hielp de man aan land te trekken, zoals tientallen verbijsterde toeschouwers zagen. Reddingswerkers van de plaatselijke stichting werden opgeroepen en reageerden snel, maar konden de man niet reanimeren en hij stierf op het strand.

Zijn vrouw, ook uit Rusland, was ontroostbaar en eiste te weten waarom ze geen strandwachten aanwezig waren bij de autoriteiten. Lokale Thai hebben ook opgemerkt dat als de stranden van Pattaya en Jomtien regelmatige strandwachten hadden die goed waren opgeleid en naar de oceaan keken, levens zouden kunnen worden gered. Het is een feit dat er strandwachten ZIJN, maar die verblijven meestal op vaste locaties in de buurt van Soi 6 en Soi 9 en worden niet direct op het strand geplaatst.

Zijn vrouw rouwt op het strand.

Enkele jaren geleden installeerde Pattaya City strandwachtcabines, maar deze waren niet bemand en werden uiteindelijk verwijderd omdat ze op dat moment in een verwaarloosde staat vervielen.

Onze gedachten zijn bij de vrouw en familie van de Russische toerist.

 

BRONWe houden van Pattaya
De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/