Thaise politie betrapt twee stropers die beschermde dieren doden in Nationaal Park

Pak Chong, Nakhon Ratchasima-

De Thaise politie en lokale functionarissen hebben aan de pers verklaard dat ze meerdere verdachten hebben in een stroperijzaak in de buurt van Pak Chong, in een natuurreservaat in Khao Yai National Park. In het weekend stopten Thaise functionarissen en parkwachters een vrachtwagen met twee Thaise mannen, een met de naam Mr. Apiwat, die het park verlieten. Bij een voorlopige inspectie ontdekten ambtenaren niets, maar ze verklaarden dat beide mannen nerveus en achterdochtig waren. De politie ging over tot een volledige inspectie van het voertuig en vond in een verborgen compartiment de zakken met verminkte en beschermde zwijnen, buffels en beren.

De dieren waren volgens functionarissen op een gruwelijke en onverschillige manier geslacht op het land van het Nationaal Park, wat in strijd is met de Thaise wet. Bovendien, aangezien het gebied een natuurreservaat is, zijn er extra kosten van toepassing op beide mannen. De politie verklaarde ook dat twee andere verdachten die met de heer Apiwat en zijn medewerker werkten, ook zijn geïdentificeerd en dat er arrestatiebevelen zijn uitgevaardigd om te proberen de aanhoudende stroperij in het nationale park te stoppen.

De Thaise politie verklaarde dat de verdachten de dieren vingen door opzettelijke vallen te plaatsen bij een populaire drinkplaats voor dieren in het nationale park, waardoor ze extreme pijn hadden. Vervolgens gingen ze verder met het slachten van de gevangen dieren en sneden ze in stukken, waarna ze ze in zakken stopten om ze op de zwarte markt en voor consumptie te verkopen.

Lokale bewoners van Pak Chong zijn verontwaardigd over de acties van de mannen en de minachting voor het land en de beschermde status van de dieren. Ambtenaren verklaren dat de betrokken mannen zullen worden vervolgd in de ruimste zin van de Thaise wet en dat elke verdere poging tot stroperij op het land van het Nationaal Park niet zal worden getolereerd.

 

BRONThais PBS
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/