The Pattaya News Week in Review 18 februari 2018-Is Jose Polanco op borgtocht vrij?

Hallo allemaal, TPN-editor hier en elke week zal ik een samenvatting geven van de gebeurtenissen van deze week en nieuwswaardige situaties die hier op The Pattaya News zijn gepost, evenals een vooruitblik op de volgende week. Zoals we eerder hebben gepost, zijn we ongeveer anderhalve maand geleden begonnen, maar bouwen we al gestaag een abonnee- en kijkersbestand op en blijven we onze website, ons personeel en onze inhoud dagelijks verbeteren. We merkten in Pattaya een groot gebrek aan professioneel, onbevooroordeeld en goed geschreven Engels nieuws dat inwoners, expats en toeristen van Pattaya rechtstreeks raakt en interesseert. Ons doel is om die leemte op te vullen en gestructureerd en intelligent commentaar te geven zonder de trollen en negativiteit die sommige van de andere lokale websites teisteren. We verwelkomen uw feedback, stuur ons gerust een PB op Facebook of e-mail ons op Pattayanewseditor@gmail.com.

Dus laten we de week ingaan:

 

De heer Benjamin Robb uit Australië.

Het topnieuws deze week in Pattaya, waar prikborden en nieuwswebsites gonzen van het geklets, is de dood van een Australische staatsburger, de heer Benjamin Robb, 43, tijdens een bargevecht in de populaire Ruby Club in Noord-Pattaya. De verdachte, de heer Jose Polanco Junior, 44, uit Amerika, die in 1993 eerder is veroordeeld voor doodslag in de Verenigde Staten, heeft onschuldig gepleit en stelt dat zijn acties uit zelfverdediging waren.

Verdachte Jose Manuel Polanco Jr uit New York, Amerika.

Naar verwachting zal deze week een re-enactment zijn in de Ruby Club, volgens de Thaise wet, waarin de verdachte, een betrokken serveerster en meerdere agenten zullen naspelen wat er is gebeurd op basis van de verklaringen van Mr. Polanco, de CCTV-beelden die we hebben hebben bevestigd dat de politie in hun bezit is en de verklaringen van de serveerster.

Bij The Pattaya News is ons gevraagd of de heer Polanco op borgtocht is vrijgelaten, zoals is besproken op verschillende bekende Facebook-groepen in de omgeving van Pattaya. We hebben dit onderzocht en met verschillende bronnen gesproken met de Thaise politie en kunnen op dit moment deze rapporten, die niet onderbouwd lijken te zijn, niet bevestigen. Dit is natuurlijk onderhevig aan verandering, maar op dit moment wordt aangenomen dat Mr. Polanco wordt vastgehouden op een geheime locatie, niet op het politiebureau voor Pattaya op Soi 9, tot de re-enactment en zijn eerste verschijning in de rechtbank, gepland voor later deze week in het Pattaya Court. We zijn op de hoogte van een foto die voor de immigratiedienst is genomen en beweren dat mensen hem in Jomtien hebben gezien, maar op het moment van publicatie is ons verteld dat het voor een interne persconferentie was en een ontmoeting met juridische functionarissen en dat hij rondgeleid werd in burgerkleding officieren.

We hebben gemerkt dat er veel bezorgdheid lijkt te zijn over de veiligheid in het algemeen in Pattaya en vragen over wiens schuld het is. Deze meningen zijn alleen van de redacteur en weerspiegelen niet de algemene meningen van het bedrijf The Pattaya News, maar ik ben van mening dat na tien jaar in Pattaya te hebben gewoond en honderden anderen te kennen die hier wonen en bezoeken, het voor de overgrote meerderheid van de mensen is een zeer veilige stad. Het is altijd belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid drank die u consumeert en om u bewust te zijn van uw omgeving, waar u ook gaat. Het is belangrijk op te merken dat gevechten die helaas in de dood eindigen over de hele wereld plaatsvinden en dat tien- en tienduizenden toeristen wekelijks Pattaya bezoeken en dat er bijna altijd geen grote incidenten zijn.

Onze gedachten zijn bij de familie van meneer Robb die deze week een reis naar Pattaya maakte om zijn lichaam op te eisen en meer antwoorden te krijgen over zijn dood.

We houden je de hele week op de hoogte.

Medisch/vuilnisophoping in de omgeving van Pattaya

 

Foto van een garage van medisch afval.

Een van de andere topverhalen die lokale bewoners en expats raken, is de afvalsituatie in het hele Pattaya-gebied. We hebben verschillende keren gerapporteerd over de ophoping van medisch afval in lokale dorpen, maar we hebben ook melding gemaakt van de vertraging bij het ophalen van afval in Centraal Pattaya. Het probleem hier is dat het contact van de stad met een onafhankelijk afvalverwerkingsbedrijf in oktober 2017 afliep. Er waren talloze pogingen om dit op te lossen tijdens de vakantieperiode, maar ze konden geen financiële overeenkomst bereiken en als gevolg daarvan heeft zich de hele tijd afval verzameld. de stad, terwijl een nieuw gecontracteerd bedrijf worstelt om aan de vraag te voldoen.

De stad is zich terdege bewust van de situatie en heeft zich gericht op het versnellen van het proces om deze situatie te verhelpen. We verwachten dat al het medisch afval begin volgende week verdwenen is en de situatie bij het ophalen van afval in Centraal Pattaya is ook verbeterd.

Pattaya hervat de focus op het verwijderen van illegale straatverkopers/daklozen

We plaatsten eerder deze week een artikel waarin werd benadrukt dat de loco-burgemeester en de gemeenteraad van Pattaya, net als afgelopen zomer 2017, zich opnieuw richten op het oplossen van het probleem van daklozen en illegale verkopers, voornamelijk op Beach Road. Het stadhuis heeft aan de pers verklaard dat er talloze klachten zijn geweest van toeristen over dakloze bedelaars en verkopers die hen lastig vallen terwijl ze proberen te genieten van een maaltijd of een rustig biertje.

We meldden en bevestigden dat veel van de daklozen Cambodjaanse en Myanmarese onderdanen waren die in Thailand waren bevonden zonder een geldig visum en tegen de Thaise wet waren. Ze worden momenteel verwerkt voor uitzetting. Thaise staatsburgers die dakloos werden bevonden, werden naar het centrum van Chonburi gebracht om de behoeftigen te helpen bij het verlaten van de stranden en de straten van de stad. Er werden op dit moment geen niet-Zuidoost-Aziatische onderdanen dakloos op het strand gevonden.

Wat de verkopers betreft, velen van ons hebben geprobeerd een rustige maaltijd te nuttigen, terwijl talloze verkopers die bloemen, horloges, dvd's (in 2018) en zelfs vloerkleden verkopen, proberen ons hun waren te kopen. Dit is al lang een ergernis van vaste bezoekers, bewoners en expats en het stadhuis stelt dat dit weer een prioriteit zal zijn. Het werd door stadsambtenaren aan de Pattaya News verklaard dat veel van deze verkopers ook geen Thaise staatsburgers zijn en hier werken zonder een werkvergunning en ook niet met een fatsoenlijk visum. Als ze worden gepakt, zullen ze ook worden uitgezet volgens de Thaise wet.

Evenementen van deze week

Voor degenen die op zoek zijn naar iets om te doen, dit weekend, 24 en 25 februari zullen de jaarlijkse Pattaya Best spier- en lichaamsbouwwedstrijd zijn in de Royal Garden Mall in de buurt van Walking Street aan Beach Road. Dit is altijd een leuk evenement om naar te kijken en te observeren en grote prijzen in termen van Thaise baht worden gegeven aan degenen die worden beoordeeld met het beste lichaam. Wat betreft je trouwe Pattaya News Editor, we hebben een lichaam dat het beste kan worden gegeven voor schrijven en lezen en zullen dit jaar niet deelnemen aan de wedstrijd :).

We zullen deze kolom elke week uitbreiden en verbeteren en is een korte samenvatting van de gebeurtenissen van de week. Bedankt voor het lezen van The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/