Maya Bay, locatie van de Beach-film, sluit in juni voor toeristen

Maya Beach, beroemd gemaakt door de film "The Beach" met Leonardo Dicaprio en een van de meest populaire bestemmingen in Thailand, zal in juni sluiten om de koraalriffen daar te helpen beschermen.

Maya Bay-strand

Het is een van 's werelds beroemdste stranden, dankzij de hoofdrol in Danny Boyle's film van de bestseller van Alex Garland, en wordt vaak eenvoudigweg "het strand" genoemd. Deze zomer zal Maya Bay, op het Thaise eiland Koh Phi Phi Leh, echter gesloten zijn voor toeristen, omdat de autoriteiten proberen om tientallen jaren van schade aan het mariene milieu in de regio ongedaan te maken.

De sluiting vindt plaats van juni tot september, tijdens het laagseizoen van het eiland, om het koraalrif de tijd te geven om te herstellen.

Maya Bay trekt tot 5,000 bezoekers per dag, waarbij de meeste toeristen per boot reizen vanuit Phuket of Koh Phi Phi. Veel van dat toerisme is gestimuleerd door de film The Beach, uitgebracht in 2000 en met in de hoofdrol Leonardo DiCaprio. Het is een film die, ironisch genoeg, het verhaal vertelt van een backpacker die op zoek is naar het perfecte, ongerepte strand.

Volgens Thon Thamrongnawasawat, plaatsvervangend decaan van de faculteit visserij aan de Kasetsart University in Bangkok, is bijna 80% van de koraalriffen in Thailand vernietigd. De voornaamste oorzaken zijn hotels aan het strand, bootankers en plastic afval dat in zee wordt gedumpt

Thamrongnawasawat zei tegen de Deutsche Welle-krant dat hoewel tijdelijke sluitingen tot op zekere hoogte kunnen helpen, de "ideale oplossing" zou zijn dat de baai permanent wordt gesloten. Thon is al lang openhartig over de noodzaak om Thailand's mariene parken te beschermen en heeft gewaarschuwd voor de risico's van toerisme. Tijdens een bezoek aan de baai in 2016 beschreef hij het strand als zo dichtbevolkt dat hij sprakeloos was.

Gelukkig zal de sluiting op dit moment slechts tijdelijk zijn, ondanks de uitgesproken pogingen van Thon om het te sluiten voor toeristen.

Inschrijven
BRONThe Guardian
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/