Pattaya om in het weekend en op feestdagen een trein met airconditioning naar Bangkok te nemen.

Treinstation Pattaya

Een passagierstrein met airconditioning zal volgende maand van de hoofdstad naar Pattaya rijden, zeiden de staatsspoorwegautoriteiten op maandag 5 februari.

Afhankelijk van de populariteit kan de nieuwe treindienst permanent worden gemaakt of helemaal worden geannuleerd.

"We willen dat er meer een toeristisch gevoel komt wanneer mensen op weg zijn naar Pattaya", zegt Oratai Suwannatas, marketingdirecteur voor toerisme bij de Staatsspoorwegen van Thailand. “We verwachten dat Thaise toeristen en ook een groot aantal Chinese toeristen gebruik zullen maken van de trein.”

De trein gaat op een nog onaangekondigde datum in maart proefrijden. Het vertrekt om 6 uur uit Bangkok en bereikt om 30 uur Pattaya. Voor de terugreis vertrekt de trein om 9:3 uur uit Pattaya en bereikt de hoofdstad om 50:6 uur.

De trein heeft zes haltes: Si Racha-stad, Noord-Pattaya, Pattaya Floating Market, Nong Nooch Tropical Botanical Garden, Wat Yan Sang Wararam en eindigt uiteindelijk bij Ban Phlu Ta Luang in het Sattahip-district.

Oratai zei dat de dieseltrein nog in de planningsfase zit en een proefperiode van zes maanden zal hebben. Deze rijdt alleen op zaterdag, zondag en feestdagen.

De ticketprijzen voor de treinen met airconditioning zijn nog niet beslist, maar Oratai zei dat "de investeringskosten voor treinen hoog zijn."

Inschrijven
BRONKhaosod Engels
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/