Thaise politie arresteert 10 "zwarte mensen" in operatie Black Eagle

Mensen aangehouden tijdens de recente inval.

BANGKOK De politie zei dat ze donderdagochtend vroeg 10 "zwarte mensen" hebben gearresteerd voor verschillende misdrijven in een operatie die ze zelf beschreven als racistisch gemotiveerd, wat legaal is volgens de Thaise wet.

Tien mensen uit verschillende Afrikaanse landen en India werden op 4 januari 1 om ongeveer 30 uur 's nachts voor verslaggevers geparadeerd in het Nana Hotel in Soi Sukhumvit 2018. Ze werden allemaal vastgehouden in een overval op donkere buitenlanders eerder die nacht als onderdeel van een voortdurende inspanning heeft de politie "Operatie Black Eagle" genoemd, die al enkele maanden aan de gang is en waarbij de politie specifiek buitenlanders met een donkere huidskleur vraagt ​​om hun paspoort en bewijs dat ze legaal in het land zijn.

"Bij deze inval hebben we enkele mensen gevonden die hun visum hadden overschreden", verklaarde politie-majoor-generaal Surachet Hakpal aan de pers. “We zochten restaurants, bars, feestlocaties en eetgelegenheden rond Nana en Soi Cowboy. Zo hebben we een veiligere plek voor toeristen veiliggesteld en hun vertrouwen verzekerd.”

Op beelden van de inval is te zien hoe Surachet tussen de gearresteerden loopt en vraagt: 'Waar kom je vandaan?

Surachet is verantwoordelijk voor Operatie Black Eagle sinds het vorig jaar begon in opdracht van hoge Junta-leiders.

Generaal-majoor Surachet zat achter een aantal invallen die vergelijkbaar waren in het voorgaande jaar en verklaarde dat Operatie Black Eagle meer dan 145 arrestaties en inspecties heeft opgeleverd van meer dan 400 buitenlanders met een donkere huidskleur.

Bij de 10 arrestaties van vanmorgen waren onder meer een Nigeriaan en een Ghanees die het land illegaal waren binnengekomen; twee Indiërs, twee Nigerianen en twee Oegandezen die te lang waren gebleven met hun visum; een Keniaan die zonder vergunning werkt en een Oegandees die cocaïne bezit.

Wij hier bij The Pattaya News herinneren onze lezers eraan dat iedereen, ongeacht waar ze vandaan komen, een kopie van het paspoort bij zich moet hebben MET ook hun inreisstempel gekopieerd en te allen tijde legaal in het land moet zijn. Wees veilig.

Abonneren
BRONKhaosod Engels
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/