Pattaya City verwijdert 100 ton medisch afval uit Khao Maikaew

Foto van een garage van medisch afval.

Ambtenaren van de stad Pattaya zijn begonnen met het verwijderen van meer dan 100 ton gevaarlijk medisch afval dat leidde tot protesten van inwoners van Khao Maikaew nadat het had verklaard daar zonder hun medeweten te zijn gedumpt.

Stadsaannemer Nightingale Health Care Ltd. spoot op 26 januari ontsmettingsmiddel en deodorant op het medisch afval – waaronder gebruikte spuiten, vuil weefsel en bloederig verband – en begon het op een speciale temperatuurgecontroleerde vrachtwagen te laden voor verbranding in de provincie Nakhon Sawan.

De vrachtwagen kan elke rit zeven ton afval vervoeren en de hele operatie zou volgens functionarissen van Pattaya City naar schatting 20 dagen duren.

De operatie begon twee dagen nadat buren van de Moo 4 dorpsstortplaats in opstand kwamen en beweerden dat besmettelijk afval daar niet mocht worden gedumpt en dat het zich opstapelde in plaats van te worden afgevoerd.

Burgemeester Jamnien Kitipakul en Banglamung-defensiechef Prapan Pratumchompu begeleidden een contingent soldaten om de site te controleren op 24 januari.

Bewoners van Moo 4 zeiden dat een particuliere aannemer eerder het afval had weggehaald om elders te worden verbrand, maar het contract was blijkbaar verlopen, waardoor de stapel zich opstapelde. Buurtbewoners hebben een brief ingediend waarin ze eisten wie toestemming heeft gegeven voor het dumpen van medisch afval in hun achtertuin.

Jamnien zei dat mensen bang waren dat ze ziekten konden oplopen door het besmettelijke afval.

Als reactie op de opstand stuurden functionarissen van Pattaya een medisch team om de buren gratis gezondheidscontroles aan te bieden. Het team meldde dat niemands gezondheid nadelig werd beïnvloed door het met kiemen gevulde afval.

Dat bood weinig troost voor Banchar U-Dong, lid van de kantonrechter van Khao Maikaew, die niet alleen verontwaardigd bleef over de niet-goedgekeurde dumping, maar ook over de lange tijd die Pattaya nodig had om het op te ruimen. Hij zei dat de stad genoeg geld had om meer dan één vrachtwagen per dag te gebruiken en dat het tijdverspilling was om die naar Nakhon Sawan te slepen omdat er verbrandingsovens dichterbij waren.

Hij zei dat de raad zal stemmen over een maatregel om de verwijdering van medisch afval in het subdistrict te verbieden.

Wij hier bij The Pattaya News stellen ook dat er de afgelopen week dagenlang regelmatig afval is verzameld en hebben hier eerdere artikelen over gemaakt. We hopen dat de afvalcontracten tijdig worden geregeld.

Inschrijven
BRONPattaya dagelijkse post
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/