French National bekent moord op Italian National aan Thaise politie vanwege Thaise dame

Verdachte in voorarrest.

Een Frans staatsburger bekende dinsdag de keel van de Italiaanse echtgenoot van zijn Thaise minnaar te hebben doorgesneden, verklaarde de Thaise politie op 30 januari 2018.

Amaury Rigaud zei vanmorgen dat hij bij de misdaad werd geholpen door Rujira Iemlamai, de vrouw van Giuseppe de Stefani. Zijn bekentenis kwam nadat de verdachten zich de dag ervoor tegen elkaar hadden gekeerd en de ander van de misdaad beschuldigden.

De politie zei dat ze de claims van een 'derde moordenaar' nu hebben afgewezen en beide beschuldigd van moord.

"Hij bekende de moord te hebben gepleegd, maar we geloven hem niet 100 procent", zei kolonel Chaisathian Maneejak, hoofd van het plaatselijke politiebureau dat de misdaad onderzoekt, dinsdagmiddag. “Daarom rekenen we ze allebei aan. Er is ook geen derde moordenaar. Alles is gedaan."

Rujira, 38, en Rigaud, 33, werden gevangengenomen in de jungle langs de provinciale grens tussen Kamphaeng Phet en Tak wegens het naar verluidt in stukken hakken en verbranden van Giuseppe de Stefani.
'We hebben voldoende bewijs gevonden', zei kolonel Direk Thannanoniwat dinsdagmiddag, de forensische agent die de vluchtauto van Rujira en Rigaud onderzocht.

Alvorens te bekennen, had Rigaud hen naar verluidt verteld dat hun liefdesdriehoek eigenlijk een vierkant was, en beweerde dat een Thaise man – een andere vriend van Rujira – had geholpen en aangezet tot de moord.

Maj. Gen. Thawatchai Muannara zei dat Rigaud een soldaat in het Franse leger was, waar hij naar verluidt vijf jaar als sluipschutter diende voordat hij naar Thailand kwam en Rujira ontmoette in 2016.

Foto van de verdachten en haar verstopt in een boom.

"Hij gebruikte zijn militaire vaardigheden om hem heel vakkundig te helpen ontsnappen in en verbergen in de jungle", zei Thawatchai.

Kolonel Chaisathian Maneejak van het plaatselijke politiebureau dat de misdaad onderzoekt, zei dat de 61-jarige de Stefani op de dag van de moord tegen Rigaud had gezegd dat hij het zou uitmaken met Rujira voor 100,000 baht. De drie bespraken de voorwaarden, maar konden geen overeenstemming bereiken, een geschil dat verhitte en resulteerde in de moord op de Italiaan.

Op maandagochtend 29 januari 2018 vond een team van bijna honderd politieagenten Rujira verstopt in een longanboom in een boomgaard, met een zak voedsel in de hand en zichtbaar uitgeput na 10 dagen op de vlucht. Rigaud werd zondagnacht in dezelfde boomgaard een kilometer verderop gearresteerd.

De politie hield de twee op verschillende locaties vast.

Wij hier bij de Pattaya News zijn blij te horen dat deze moordenaars achter de tralies zitten. De Thaise politie stelt dat ze zullen worden vervolgd in de ruimste zin van de wet.

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/