Wordt marihuana binnenkort legaal in Thailand? Wij brengen u het echte werk.

Marihuana plant.

De laatste tijd is er in veel nieuwspublicaties in de media veel te doen geweest over de mogelijkheid dat medicinale marihuana legaal wordt in Thailand. Dit zou niet de eerste keer zijn dat dit ter sprake komt en er zijn in het verleden artikelen over verschenen. De wereld van de sociale media werd eerder deze week letterlijk in brand gestoken toen meerdere nieuwswebsites plaatsten dat medicinale marihuana op het punt stond legaal te worden. Zelfs marihuana.com en belangrijke nieuwsbronnen over marihuana hebben dit gepost.

Wij hier bij The Pattaya News hebben diep in dit gerucht en deze artikelen gegraven en hebben tot nu toe uitgesteld om hier commentaar op te geven nu we een goed antwoord hebben.

Op dit moment zal marihuana, tot grote teleurstelling van veel mensen, op geen enkele manier legaal worden in Thailand. Premier-generaal Prayut Chan-o-cha heeft publiekelijk verklaard dat er meer onderzoek nodig is en de bewering dat er een legale cannabisplantage zou komen voor medicinale marihuana is onjuist. Hij verklaarde dat de aankondiging door Prapat Panyachartraksa, voorzitter van de Thailand Farmer's Association aan de media, dat de autoriteiten hadden ingestemd met de bouw van een 5000 rai-faciliteit in de provincie Sakorn Nakhon voor marihuana voor medische doeleinden, niet correct was.

Citaat van de minister-president-generaal:

“Daar heb ik nooit iets van geweten. Ik heb het aan Piyasakon [Sakolsattayatorn, minister van Volksgezondheid] gevraagd en hij zei dat er geen regelgeving is om dit toe te staan.”

Hoewel marihuana in sommige landen legaal kan worden gekweekt en verkocht voor medische doeleinden, heeft Thailand harde maatregelen nodig om de verspreiding van welke drug dan ook te voorkomen, voegde hij eraan toe.

“Toestemming voor het planten van cannabis is voorlopig onaanvaardbaar voor Thais.” Premier-generaal Prayut verklaarde, en maakte heel duidelijk dat er op dit moment geen legale marihuana in Thailand zal zijn.

Wij hier bij The Pattaya News zullen doorgaan met het leveren van echt, actueel nieuws en verdere updates wanneer we die hebben.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/