Pattaya politie interviewt British National, 25, over vallende dood van barmeisje in condo

De politie van Pattaya verhoort de Britse toerist Reece Vella, 25.
De politie van Pattaya verhoort de Britse toerist Reece Vella, 25.

Een Britse staatsburger werd vandaag geïnterviewd op het politiebureau van Pattaya nadat hij was gearresteerd over de dood van een barmeisje dat van een balkon op de vijfde verdieping van een flat was gevallen.

Reece Vella, 25, uit Birmingham, nam Wannipa Janhuathon, 26, uit een bar in Pattaya en ging terug naar het Cosy Beach View condominium, gelegen nabij Pratamnuk Hill.

Om ongeveer 5.30 uur op zaterdagochtend stortte Wannipa zich neer vanuit de kamer op de vijfde verdieping en de heer Vella vluchtte het toneel uit.

De heer Vella werd zondagmiddag gearresteerd en gaf toe dat hij de plaats van het ongeval ontvluchtte vanwege, citerend, paniek en radeloosheid en te lang wachten. Hij werd vanmiddag op het politiebureau van Pattaya verhoord.

Politieluitenant Narong Chantra, plaatsvervangend hoofd van de onderzoeken bij de politie van Pattaya, zei dat Vella was gearresteerd op verdenking van ''nalatigheid waardoor anderen stierven'' en vluchtte in paniek van het toneel, wetende dat hij illegaal in het land verbleef met een verlopen visum.

De heer Chantra verklaarde aan de pers: "CCTV van het incident werd onderzocht en na controle van het bewijsmateriaal in het hotel bleek de verdachte de heer Reece Vella te zijn, een Brits staatsburger, 25 jaar oud."

''Een arrestatiebevel werd uitgevaardigd nadat bewijsmateriaal aan de rechtbank was voorgelegd. De politiezaak is dat op de dag van het incident dhr. Vella de bar bezocht en mevrouw Wannipa ontmoette, waar ze vervolgens naar het appartement in Pratamnak gingen.”

"De heer Vella was in shock toen ze viel en wetende dat hij zijn visum had overschreden, rende hij weg en hield haar mobiele telefoon in zijn tas en verliet de kamer."

''De heer Vella is gearresteerd op verdenking van nalatigheid waardoor anderen zijn overleden, zijn visum langer dan 59 dagen hebben overschreden en 's nachts een motorfiets hebben gestolen.

''De buitenlandse verdachte zal worden behandeld en vervolgd in overeenstemming met de wet.''

Wij hier bij The Pattaya News zullen verdere updates verstrekken indien beschikbaar. Onze gedachten zijn bij de vrienden en familie van de overledenen.

BRONPattaya politie
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/