Penis Whitening Trend neemt toe in Thailand, maar is het gevaarlijk?

Penis Whitening-behandeling bij Lelux Clinic in Bangkok, Thailand.

Een kliniek voor plastische chirurgie in Bangkok heeft de krantenkoppen gehaald in Thailand nadat het naar verluidt een video op Facebook had gedeeld van een onconventionele nieuwe "schoonheidsbehandeling": het bleken van de penis.

“Veel mensen vragen er tegenwoordig naar. We krijgen ongeveer 100 klanten per maand, drie tot vier klanten per dag”, vertelde Bunthita Wattanasiri, manager van de huid- en laserafdeling van Lelax Hospital and Clinic, aan Associated Press.

Volgens het Duitse persbureau dpa had een Facebook-bericht op woensdag van een van de vertegenwoordigers van de kliniek die adverteerde met de procedure vanaf donderdag meer dan 6,800 reacties en 22,500 reacties ontvangen. Wij hier bij The Pattaya News zullen de eigenlijke video niet delen, maar hier is een foto met dank aan de kliniek, Lelax Hospital, in Bangkok.

Penis Whitening-behandeling bij Lelux Clinic in Bangkok, Thailand.

Het bleken van de huid is big business. De BBC Thai Service meldt dat de whitening-industrie in de regio Azië-Pacific tot ongeveer $ 2 miljard per jaar meet. Advertenties voor huidverlichtingsbehandelingen worden veel getoond op billboards en in kranten, terwijl apotheken vrij verkrijgbare huidverlichtingsproducten in voorraad hebben.

De culturele trend wordt toegeschreven aan een ouderwetse perceptie dat een donkere huid impliceert dat je deel uitmaakt van de arbeidersklasse, terwijl een lichtere huid impliceert dat je nooit op het land hebt gewerkt.
De BBC Thai Service interviewde een patiënt die beweerde dat de behandeling hem meer zelfvertrouwen gaf en citeerde: "Ik wilde meer zelfvertrouwen hebben in mijn zwemslip."
Donderdag bracht het virale nieuws over de Lelax-behandeling het Thaise ministerie van Volksgezondheid ertoe om te waarschuwen voor het bleken van de penis, omdat het gevaarlijk was, de pijn niet waard en een verspilling van geld.

Laserbehandelingen breken de pigmentatie van de huid af en het proces kan zeker gevaarlijk zijn. De BBC Thai Service meldt dat als de kracht van de laser hoog is, deze roodheid, bloederige zweren en vervolgens mogelijke infecties kan veroorzaken. Als de lasers minder intens zijn, kan dit een permanent sproeteneffect veroorzaken. Voor een van de meest gevoelige gebieden van het lichaam lijkt het vooral het risico niet waard.

Wij hier bij The Pattaya News zijn echter van mening dat het waarschijnlijk alleen maar populairder zal worden omdat het bleken van de huid in het algemeen zo gewoon is en geaccepteerd wordt in Thailand. Wat denk je? Laat hieronder een reactie achter en laat het ons weten!

Inschrijven
BRONBBC Thai Service, Lelux Ziekenhuis Bangkok, Inverse.com
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/